Идеи за нестандартни подаръци


Сигурна съм, че всеки един от нас е попадал в истерията на коледното пазаруване. Чудим се до последно какво да вземем и накрая се спираме на компромисен вариант, който сме почти сигурни, че ще е поредният ненужен подарък, но въпреки всичко се чувстваме длъжни да спазим традицията. Е, Коледа може да изглежда по различен начин, ако подаръците, които правим не са непременно свързани с материалното.

Днес ще ви представим един нестандартен, т.нар Gift guide или списък с подаръци, който цели да насочи вниманието ви именно към по-устойчивите и по-смислени неща.


За приятел/близък в нужда

Източник: Yoga Vibe


Не можем да отречем, че 2020та беше странна година за всички. А във финалните и няколко месеца, лично аз наблюдавам огромно напрежение в много от приятелите ми и в себе си, разбира се. Стрес покрай много работа или липса на работа, трудна или невъзможна концентрация, лошо качество на сън и тн. Първата ми идея за подарък би било едномесечен абонамент за йога и медитативни практики. Yoga Vibe имат изключително добра и богата онлайн платформа, която разполага с йога практики, както за съвсем начинаещи, така и за напреднали. Един подарък, с който можем наистина да помогнем на близък, да се заземи,да подобри психическото си здраве и да намали нивата на стрес.
Повече информация тук: https://yogavibe.online/ 


За най-малките

Източник: Facebook Aware Animals


Да посеем семенцата на добрите навици! Не е трудно да научим най-малките как да се грижат за планетата. Комиксите и картинките за оцветяване на Aware Animals, са чудесен алтернативен подарък за най-малките. По този начин ще ги стимулирате от малки да са по-осъзнати в изборите, които правят, а и ще се учат по един забавен начин. Не пропускаме и факта, че така подкрепяте и творчеството на български артист!

Подкрепете Aware Animals тук:  https://www.etsy.com/shop/AwareAnimals 


За цялото семейство

Източник: Pinterest


Един от най-честите подаръци за Коледа, са домашните животни. Малки кученца, котки, зайчета, хамстери, рибки и какво ли още не. Аз обожавам кучета, особено малките пухкави кученца… Предполагам че ако някой ми подари, бяла топчица с панделка, ще съм в екстаз, но тук не става въпрос за това. Все по-популярно става осиновяването на животни, в частност кучета. Има много приюти, като този в с. Горни Богоров, където може да осиновите кученце - радост за вас, радост и за животното! 


Източник: WWF Bulgaria

Още една кауза, която си струва да подкрепите, е каузата на WWF набираща закрилници на мечките в България. Ние сме единствената държава в Европа, в която популацията на мечките намалява. Чрез няколко лесни стъпки, всеки един от нас може да направи дарение и да стане закрилник.
Повече информация тук: https://mechki.spasetedivatapriroda.bg/

 

И финално, подарък за мен

Източник: Facebook FunkyLab

 

Не знам за вас, но аз често обичам да си правя малки подаръци. Последните месеци и седмиците преди Коледа, винаги са ми изключително натоварени и единственото, което искам да направя за себе си, е да си подаря едно спа изживяване. Е, тази година почивка между празниците няма да имам, за това всичко ще се случва в домашни условия. За целта се спирам на три конкретни неща: етерични масла, нашата сладка Тривка (виж тук: https://bit.ly/2JMFZOg ) и нещо ново и много любимо - сапун от Funky Lab, който ви гарантирам, че е истинско забавление за сетивата. Funky Lab са ръчно изработени български сапуни. За направата им се използват само естествени и натурални продукти, а производството им е щадящо околната среда! Моят любим е с аромат на капучино :) 

Повече информация тук: https://www.facebook.com/funkylabskincare

 

И за да завърша, не е нужно да впечатляваме близките си със скъпи подаръци или да инвестираме, в неща, които просто ще отбият номера. Има хиляди начини, чрез които можем да зарадваме любим човек - вечеря на специално място, семеен уикенд до любима или пък нова дестинация, урок по танци, скок с бънджи и тн.. и тн… Както винаги ви призовавам в нашите публикации - просто бъдете креативни :) Същността на празниците е преди всичко в обичта, която даряваме на себе си и близките си.

 

Весели празници,

Алекс