Как правим нашите дрехи?

Всяка дреха на GO!Be изминава дълго пътешествие, преди да стигне до теб. Пътешествие, което започва много преди ушиването й. Днес искам да ти разкажа за това пътешествие и заедно да се потопим в светът на GO!Be!

Да започнем от началото ...

Дизайн и печат

Представи си едно бяло платно, четки и бои стоят в готовност на масата. Но те не могат да се движат сами, трябва им малко помощ. Помощ, която идва под формата на една прекрасна идея, визия за цветове, контрасти и нюанси, съчетаващи се заедно в едно цяло. Когато картината е готова, е време творчеството да се пренесе от платното на компютра. С малко магия от графичния дизайнер, картината се превръща в дизайн на принт, готов да се пренесе на плата. Това става с процес, наречен сублимация. При този вид печат мастилото се трансферира в плата чрез нагряване и силен натиск. Така платът е готов. Наситен е с ярки цветове и красиви багри, които са трайни и няма да избелеят, независимо колко често се перат. Уникалните десени са първото нещо, което дефинира и отличава GO!Be.

Платовете

За да се получи печатът изключително траен, са от значение няколко много важни елемента, един от тях е качетвения плат. Платът трябва да е полиестерен, техническо изискване, няма как. Но когато става въпрос за дрехи за спорт, полиестерът е най-доброто решение, защото отвежда влагата, може да е изключително еластичен и устоичив. За да стигнем до избора на този плат тествахме много други, но само един се отличи с оптимална еластичност, минимална прозивност и висока устойчивост. След като намерихме основния плат за печат, от който да направим най-добрите клинове и бюстиета, започнахме да търсим платове за придружаващите артикули – топове, тениски, суитчери. За тях решихме да потърсим по-естествени материи. Спряхме се на памук, вискоза и модал. Три прекрасни материала галещи кожата и близки до природата.

Кройки и проби

Платовете са много важни, но за да оживеят, трябва да се превърнат в дрехи. Идва моментът да се направят моделите и кройките за тях. Това е етап, в който влагаме много усилия и време, защото добрата пас форма на нашите модели е от изключително значение за нас. Но какво означава добра пас форма? Това е начинът, по който дрехата приляга на тялото. За да имат добра пас форма, или така нареченият добър фит, кройките за нашите модели се правят със специални трансформации за постигане на анатомични форми. Това звучи сложно, защото е точно така, изисква проби и нанасяне на корекции. Много е важно дрехите да се тестват на различни хора и в различни размери до постигането на оптимален резултат във формата и фита на дрехите.

Кроене и шиене

След като кройките и моделите са финализирани, идва време за производство! Кроенето става ръчно, всички детайли се преглеждат и сортират. От там поемат своя път към шевните машини. Добре настроените машини са ключов фактор. Това, което отличава качествената изработка на нашите дрехи са тегелите, те трябва да са еластични и здрави, но най-вече изработени с грижа и внимание към всеки детайл.

Проверка на качеството, гладене и пакетаж

След шиене всяко изделие се преглежда от нашите технолози. Тегели, форма, размери ... всеки детайл трябва да отговаря на най-високите изисквания за качество. Всички модели, които предлагаме, изработваме сами.

Фирмата ни има повече от 15 години опит в производството на облекла. Опит, който е безценен и ни помага много във всеки етап от създаването на моделите на GO!Be. Веднъж ушити и прегледани всички изделия се гладят и пакетират. За пакетаж използваме само екологични опаковки. Стараем се да намалим използването на найлон и пластмаса до минимум, защото околната среда и опазването на природата са много важни за нас.

Така всеки детайл идва на своето място и постигаме нашата цел – да предложим уникални спортни дрехи, които се отличават с дизайн, качество и внимание към детайла!

Бъди уникална с GO!Be