Силата на цветовете

 Живеем в свят, изпълнен с шум, забързани в рутината на ежедневието и заляти от огромен информационен поток. Хубаво е за момент да спрем и да се замислим, как всичко около нас ни влияе. Някога питал ли си се, защо избираш определена дреха, или как цветовете на стените в твоя дом те карат да се чувстваш? Защо хората определят някои цветове за весели и жизнерадосни, а други за мрачни и тъжни?

Едно от нещата, които можем да направим за себе си е да канализиране енергията си с помоща на цветовете! Доказано е, че цветовете могат да ни въздействат по различен начин. Цветът създава определена емоционална атмосфера, влияе на настроението, самочувствието и работоспособността. Ако се облечеш в правилния цвят, това може да повлияте на желани аспекти от ежедневието ти.  

ЧЕРВЕНО

red

Изкючително силен цвят. Цветът на Марс. Червеното възбужда и се отнася до човешката воля. Насища с енергия, сила и живот. Ако се чувстваш ленив, анемичен, без сили, облечи се в червено, то прави човека активен. Червеният цвят действа на сърцето, активизира функциите на организма, повишава кръвното налягане. Червеното се асоциира с огън, кръв, страст, сила, агресия, активност, топлина. Цветът на първа чакра, дава основа на нашето оцеляване и просперитет, води до заземяване и формира качества като лидерство и увереност.

 

ОРАНЖЕВО

orange

 

Жизнерадостен, жив, динамичен. Оранжевият цвят е цветът на Луната, човешкото Аз и индивидуализирането. Свързва се с емоционалното здраве и помага, когато сме паднали духом. Действа стимулиращо и възбуждащо. Това е цветът на втора чакра, чиято психологическа функция е желанието. Тя е ключът към енергията за живот, емоциите, сексуалността и креативността. Оранжевото може да повиши чувството за собствено достойнство и се асоциира с радостни емоции, движение, общителност, изразяване, творчество и жизненост.

 

ЖЪЛТО

yellow

Цветът на слънцето и интелекта. Стимулира мисловната сила, интелектуалната мощ и пробуждането. Жълтото спомага на умствената работа, нервната система, дава простор, регулира и уравновесява. Може да помогне при депресия, защото помага да бъде пробуден ентусиазма за живот, вдъхва увереност и оптимизъм. Жълтото е цветът на трета чакра, тя е основа на личностното развитие и силната воля, благоприятства организацията и концентрацията на мисленето. Светъл, ярък и лъчезарен, този цвят се асоциира със слънцето, приятелсвото, ентусиазма, оптимизма, увереността, мъдроста.

 

ЗЕЛЕНО

green

Цветът на Венера. Магнетичен и заобикалящ ни навсякъде в природата. Зеленият цвят е свързан със сетивата, успокоява и спомага разстежа. Известен е още като цветът на хармонията и равновесияето, на универсалната любов, здравето и спокойствието. Това е цветът на четвърта чакра, чакрата на сърцето, центъра на любовта и равновесието. Зеленият цвят може да повиши чувствителността, има успокояващо действие, балансира нервната система, може да помогне при високо кръвно налягане, изтощение и главоболие. Това е цветът на природата, живота, вярата, хармонията, добротата, пролетта, младостта и жизнеността.

 

СИНЬО

blue

Цветът на вярата и истината, разума и креативността. Той внася енергия на мир и спокойствие. Свързва се с духовността и връзката с Бога. Синьото е цветът на пета чакра, тя отключва способността ни да говорим и да бъдем чути, води до творчество. Синият цвят е успокояващ и може да има охлаждащ ефект, подсилва и балансира дихателната система. Подходящ е за размишления и медитации, снижава кръвното налягне и ни помага да се свържем със себе си, да бъдем съпричастни, да потънем в спокойствие. Свързва се с небето, вятъра, студа, чистотата, логиката, интелекта, общуването, доверието.

 

ИНДИГО

indigo

 

Цветът на интуицията. Разкрива психическите възможности, пробужда въображението, свързва се с мечтаенето. Ингивото е цветът на шеста чакра, тя се свързва с третото око, нашите интелектуални способности и потенциал за духовно осъзнаване. Тъмно синият цвят помага за балансирането на физическите и духовните енергии, успокоява нервната система, подсилва имунната система. Създава усещане за уединеност и ни помага да чуем вътрешния си глас и да вземем правилно решение. Тъмно сините, индигови нюанси се асоциират със спокойствие, мир, дълбочина, мъдрост, тишина, вдъхновение, мечтаене.

 

ЛИЛА - ВИОЛЕТ

Виолетовият цвят е цветът на Духа. Означава сила и носи сила. Това е цветът на седма чакра, на съзнанието. Свързва се с духовността, знанието, мистериозното, мъдростта, блаженството, благосъстоянието. Успокоява и в същото време зарежда с енергия. Пречиства и видоизменя, този цвят влияе добре върху цялостната скелетна и нервна система на тялото. Стимулира вдъхновението, хуманността и сънищата.

 

Всеки цвят носи своята основна енергия, но това как тя ни влияе, зависи от самите нас. Цветовете могат да засилят чувствата или емоциите, от които имаме нужда. Необходимо е само да отворим съзнанието си и да усетим красотата на живота и всичко около нас!

Колекция CHAKRA Basics е наситена с цветовете на чакрите и това не е случайно.

Намери твоя цвят и използвай силата му!

GO!Be yourself